“Večer sjećanja” za Vukovar u Brčkom: Slobodu treba čuvati!

0
422

Povodom 31. obljetnice pada grada Vukovara diljem naše zemlje održava se “Večer sjećanja”. U organizaciji Mladeži HDZ-a BiH, Hrvati brčanskog kraja su kao ranijih godina molitvom i paljenjem svijeća pred Spomenikom 108. HVO brigade odali počast braniteljima grada Vukovara kao i svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u BiH, tako i u Republici Hrvatskoj.

“Ovim činom odali smo poštovanje braniteljima herojima grada Vukovara, hrvatskim herojima, koji su zaustavili agresorsku armadu i spriječili okupiranje Republike Hrvatske, te dali nama snagu i vjeru da se može suprotstaviti neprijatelju. Tako smo i mi na prostoru Distrikta obranili svoj prostor. Veza između Vukovara i Brčkog postoji oduvijek, ali u zadnje vrijeme ona je nadograđena žrtvom naših branitelja i nekolicine drugih Hrvata, koji pješačeći od Brčkog do Vukovara odaju poštovanje i pijetet gradu Vukovaru, napose palim braniteljima koji su svojom odlučnošću obranili Republiku Hrvatsku. Da nisu zaustavili tada agresora vjerojatno bi kasnije bilo mnogo teže i kompliciranije. Večerašnjim paljenjem svijeća i simbolom golubice uoči pada Vukovara i obljetnice Hrvatske zajednice Herceg – Bosna Hrvati Brčko distrikta su se okupili u pomen na ove događaje iz prošlosti, kako bi izvukli pouke da se sloboda tesko stječe i zato je treba po svaku cijenu i čuvati”, izjavio je predsjednik dr. Anto Domić.

 

Lucija Ždravac predsjednica Mladeži HDZ-a BiH, Organizacije za Brčko distrikt BiH zahvalila se svima koji su došli večeras kako bi odali poštovanje palim braniteljima Domovinskog rata.

„ Okupili smo se ovdje kako bismo odali počast svim stradalim žrtvama rata, za čije se duše molimo. Želimo ukazati i na to da se zlo, koje se desilo u Vukovaru nikada više nikom ne ponovi. Večeras smo upalili preko 200 svijeća za preko  2 000 poginuli hrvatskih branitelja i civila“, istaknula je predsjednica Ždravac.

Ovo je najmanje što možemo učiniti za vas koji ste dali svoje živote za nas, poručili su iz Odbora Mladeži u Brčkom.

Comments are closed.