Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić boravio u službenom posjetu Brčko distriktu BiH

0
236

Neizbježna tema bila su pitanja koja se tiču načina funkcioniranja institucija Brčko distrikta BiH, suradnje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti i borbe protiv korupcije i nepotizma u svim institucijama

BRČKO, 10. 11. 2015. Prigodom službenog posjeta Distriktu zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen  Bosić razgovarao je s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH dr. Antom Domićem o aktualnoj političkoj situaciji.

„Bila mi je čast i zadovoljstvo razgovarati s gospodinom Bosićem, koji je jedini zastupnik u državnom parlamentu s ovoga prostora, te postoji dosta oblasti u kojima može pomoći. Nedavno smo dogovorili sastanak koji smatramo samo uvodnim u smislu daljnje koordinacije u državnim institucijama o tome kako pripaziti na Brčko distrikt BiH s obzirom na to da je Brčko distrikt BiH pod suverenitetom BiH“, poručio je nakon sastanka u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Domić dodajući da je također razgovarano  i o lokalnim planovima razvoja i investicijama koje su nužne kako bi se podigao standard građana na višu razinu te o novom izbornom zakonu.

„Brčko distrikt BiH je u zadnje vrijeme opterećen određenim nejasnoćama što se tiče glasovanja, naročito za opće izbore, i o tome se mora povesti računa tijekom izrade novog zakona“, rekao je dr. Domić.

Neizbježna tema bila su također pitanja koja se tiču načina funkcioniranja institucija Brčko distrikta BiH, suradnje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti i borbe protiv  korupcije i nepotizma u svim institucijama.

Zamjenik Predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić naglasio je da je stabilna politička situacija u Distriktu veoma važna za sve u BiH, a ne samo za građane Distrikta.

„Moramo sve uraditi da se stabilizira politička situacija u Brčko distriktu BiH jer je to iznimno važno za cijelu BiH“, rekao je u izjavi za novinare i naglasio da su političke  konfrontacije i blokada vlasti „utemeljeni u nedorečenosti Statuta Distrikta koji je nametnula supervizija za Brčko“.

Zaključeno je i da se treba naći način za brzi ekonomski razvoj Distrikta
i da lokalna i državna vlast moraju čvršće surađivati u svezi sa svim pitanjima u skladu s ustavnom pozicijom i interesima građana Brčko distrikta BiH.

 

Komentiraj