Pristupiti izboru novog rukovodstva Gospodarske komore Brčko distrikta BiH

0
366

Realno je očekivati da ćemo još ove godine imati rukovodstvo koje će funkcionirati kao jedinstvena Gospodarska komora Brčko distrikta kazao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstojnik resornog Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Damir Bulčević dogovorili su danas tijekom sastanka u Gradskoj vijećnici s predstavnicima Gospodarske komore Brčko distrikta da se izvrši izbor novog rukovodstva Komore i započne proces učlanjenja novih gospodarstvenika.

Ovim putem pozvani su gospodarski subjekti da se učlane u brčansku Gospodarsku komoru. S tim u svezi istaknuto je da će kroz nekoliko dana biti raspisan Javni poziv za nove članove koji će trajati do 23. studenoga s ciljem omasovljenja komore.

Naime, Apelacijski sud je prije nekoliko dana na osnovu ranije tužbe, pokrenute od strane bivšeg rukovodstva donio odluku da trenutno rukovodstvo Gospodarske komore Brčko distrikta nije izabrano na legalan način. Nakon što je održan sastanak između članova oba rukovodstva sukob je prevaziđen, te je o narednim aktivnostima tročlano predstavništvo komore obavilo razgovor sa gradonačelnikom i predstojnikom resornog odjela na kojem su suglasni da je dosadašnje stanje u komori činilo određenu štetu brčanskom gospodarstvu, što je napokon riješeno na pozitivan način.

„Sigurno je da je šteta učinjena, ali bih se u ovom trenutku više posvetio onome što nas čeka. Izlazimo iz jednog problematičnog razdoblja i došli smo u poziciju da svi traže zajedničko rješenje. Kako stvari stoje, rješenje je pronađeno. Realno je očekivati da ćemo još ove godine imati rukovodstvo koje će funkcionirati kao jedinstvena Gospodarska komora Brčko distrikta“, izjavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

“Također je dogovoreno da se do 15. prosinca raspišu izbori za novo rukovodstvo i da će monitoring nad radom tehničke službe i inicijativnog odbora za raspisivanje izbora vršiti tročlani tim u kojem će se naći gospoda Subotić, Slomić i Jakovljević, tročlano predstavništvo komore, sačinjeno od po jednog člana iz sva tri konstitutivna naroda”, potvrdio je nakon sastanka Damir Bulčević, predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH.

Dodajući da je konačno potvrđen i datum organiziranja Međunarodnog sajma gospodarstva koji će se održati od 12. do 15. studenoga u Brčkom.

Comments are closed.