Večer sjećanja na poginule hrvatske branitelje i žrtve

0
337

U petak 18. studenog 2016. godine, paljenjem svijeća i minutom šutnje na spomeniku poginulim braniteljima 108. pješačke brigade HVO-a u Brčkom obilježena je “Večer sjećanja” povodom godišnjice Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada grada heroja Vukovara. Mladež HDZ BiH, zajedno s građanima diljem Bosne i Hercegovine u mjestima u kojima djeluje, paljenjem svijeća i molitvom ispred spomenika poginulim braniteljima odala je počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj.

Neka plamen sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje, Stipića livade, Grabovice, Uzdola, Križančeva sela i mnogih drugih hrvatskih stratišta gori u našim srcima.

Ovom događaju uz članove Mladeži, seniora i Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača prisustvovao je i dopredsjednik HDZ BiH te predsjednik HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt dr. Anto Domić.

„Zahvaljujući Mladeži i Hrvatima brčanskoga kraja već godinama se na ovakav način obilježava obljetnica pada Vukovara te žrtve i borbe koja je pretrpljena tijekom Domovinskog rata za slobodu hrvatskoga čovjeka. Ovim činom nastojimo poručiti svijetu da ljubav uvijek pobjeđuje, da su Hrvati miroljubiv narod i da samo međusobnim razumijevanjem možemo kročiti naprijed, ali isto tako da su Hrvati oni koji su se znali i znaju suprostaviti sili i nepravdi i spriječiti sve ono što ne valja, a baštiniti sve ono što valja. U tom smislu ovo paljenje svjetla kao znaka mira, tolerancije i ljubavi i kao pomen svim žrtvama koje su poginule u Domovinskom ratu i pokušavamo poručiti da širimo ljubav, a ne mržnju“, kazao je dr. Domić u izjavi za medije.

Predsjednica Mladeži Organizacije HDZ-a u Brčkom Ružica Jokić poručila je da se na ovakav način uz molitvu i paljenje svijeća odaje počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata kako u BiH tako i u Republici Hrvatskoj, posebno prisjećajući se na žrtve Vukovara.

Comments are closed.