Gradonačelnik dr. Anto Domić otvorio znanstvenu konferenciju prigodom 40 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom

0
327

11.11.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić obratio se danas sudionicima znanstvenog skupa i otvorio Treću međunarodnu konferenciju prigodom 40 godišnjice postojanja i rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom i 55 godišnjice od osnivanja ove visokoškolske ustanove.

Tom prigodom dr. Domić je istaknuo da je zahvaljujući vodstvu fakulteta u Brčkom započeta jedna nova etapa zajedničke suradnje.

„Pred nama su veće prilike razvoja grada kako u ekonomskom i gospodarskom tako i svakom drugom strateškom smislu. Želim ovom skupu da bude uspješan i da zaključci budu implementirani kako bi dobre prakse mogli iskoristiti i primjenjivati. Ovo je jedna referenca i za Brčko distrikt BiH koju ćemo itekako znati koristiti u budućnost jer ne postoji nijedna sredina koja bez dobro organizirane znanosti može imati veliki uspjeh“, poručio je gradonačelnik Domić u prigodnom govoru čestitajući domaćinu na organizaciji današnjeg skupa.

Kako je istaknuto, Ekonomski fakultet u Brčkom baštineći dugu tradiciju i punih 55 godina postojanja danas s ciljem odgovora na sve zahtjeve ne želi samo provoditi redovite aktivnosti već se punim kapacitetom stavio u funkciju gospodarskog razvitka Brčko distrikta BiH i unaprjeđenja kvalitete života na našem području. Stoga je današnji znanstveni skup organiziran u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva Brčko distrikta BiH.

U svom obraćanju predsjedavajući današnje konferencije i dekan Ekonomskog fakulteta doc. dr. Srđan Lalić naglasio je da je misija Ekonomskog fakulteta u vezi s današnjim skupom stvaranje tijesne suradnje s Vladom Brčko distrikta BiH te na takav način stavljanje Fakulteta u funkciju gospodarskog razvitka ovog područja.

„To je prilika da se još jednom potvrdi uloga i značaj ovih institucija kako u školovanju visokoobrazovanih kadrova tako i u znanstveno-istraživačkom radu, a ne samo u okvirima Brčko distrikta BiH i same BiH. Rezultati ostvareni u proteklih četrdeset godina obvezuju sve nastavnike i suradnike Fakulteta na još veće zalaganje i odgovorniji rad na afirmaciji ekonomske znanosti i prakse“, istaknuo je dekan Lalić.

Na taj način može se doprinijeti unaprjeđenju poslovanja poduzeća i učinkovitijem radu državnih službi kako bi se, između ostalog, stvarale i pretpostavke za zapošljavanje novih kadrova koji se na Ekonomskom fakultetu obrazuju.

Tijekom današnje svečanosti potpisan je Sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom za menadžment iz Mannheima, nakon čega se cijenjenom skupu obratio i veliki broj profesora i eminentnih stručnjaka iz polja ekonomske struke i znanstveno-istraživačkog rada, predstavnika Univerziteta Istočno Sarajevo te brojni drugi, a prisustvovali su i predstavnici Veleposlanstva Rusije u BiH kao i gospodarskog sektora u Brčkom s kojima je Fakultet razvio suradnju.

Na konferenciji je sudjelovalo oko stotinu eminentnih autora i koautora iz devet različitih država s trinaest sveučilišta i preko dvadeset gospodarskih subjekata koji su dali obol u obilježavanju ovog jubileja.

Komentiraj