Rok za registracija birača iz inozemstva istječe 1. rujna

0
370

Središnje izborno povjerenstvo BiH podsjeća državljane BiH sa biračkim pravom da rok za registraciju birača izvan Bosne i Hercegovine istječe za 10 dana, odnosno 1. rujna ove godine.

Posebno skrećemo pozornost da je analiza dosadašnjih prijava birača za glasovanje iz inozemstva pokazala brojne nedostatke i greške kao što su:

  • Dostavljanje kopije nevažećeg dokumenta (putovnica, osobna karta, vozačka dozvola)
  • Dostavljanje skeniranih ili kopiranih nekompletnih osobnih dokumenata (moraju biti skenirane ili kopirane obje strane osobnih dokumenata)
  • Obrazac PRP1 ili PRP2 nije potpisan ili potpis ne odgovara potpisu na osobnom dokumentu,
  • Priloženi skenirani dokumenti nisu čitljivi i slično.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavilo jasne upute biračima izvan BiH na svojoj web stranici. Osim Vodiča objavljen je i video spot koji detaljno opisuje postupak registracije birača izvan Bosne i Hercegovine, kao i video spot kojim pozivamo državljane BiH u inozemstvu da se registriraju te ih podsjećamo da rok za registraciju istječe 1. rujna.

Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste da podnesete prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine.

Do sada vam je Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavljalo obrazac prijave PRP-2 na adresu koju ste naveli prilikom vaše posljednje prijave za glasovanje. Obrazac prijave PRP-1 i PRP-2 vam je dostupan na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba  i na sljedećem linku:

PRP – 1 Osobe koje nisu glasovale na posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju

http://www.izbori.ba/Documents/Lokalni_izbori_2020/Biraci_glasaci/PRP_1_BH_Obrazac_za_glasanje_izvan_BiH_F-hrv.pdf

PRP – 2 Osobe koje su glasovale na prethodnim Općim izborima 2018. godine

https://www.izbori.ba/Documents/Lokalni_izbori_2020/Biraci_glasaci/PRP_2_2020.pdf

 

Izvor: http://izbori.ba/

 

Komentiraj