Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a u Brčkom dr. Anto Domić boravili na obilježavanju blagdana Rane svetog Franje u Gornjoj Skakavi

0
318
  1. 09. 2016. Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem boravilo je danas na svetištu “Zidine” u Gornjoj Skakavi u Brčkom kako bi proslavili blagdan „Rane svetog Franje“.

Domaćin današnje manifestacije, fra Niko Josić, gvardijan i župnik Franjevačkog samostana Dubrave istaknuo je značaj ovakvih okupljanja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, 10. po redu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta.

Misnom slavlju i pučkom druženju nazočili su mnogi predstavnici političkog i društvenog života Brčko distrikta ali i okruženja.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić istaknuo je ovom prilikom važnost svetišta Zidine o čemu govori i činjenica da je na ovo sveto mjesto došao i član Predsjedništva BiH prof. dr. Dragan Čović kako bi se s Hrvatima ovoga kraja družio i uveličao svetkovinu.

Gvardijan Franjevačkog samostana iz Dubrava fra Niko Josić iskazao je duboku zahvalnost gradonačelniku dr. Anti Domić na svesrdnoj pomoći da se obavi arheološko iskapanje drevnog samostana na zidinama.

Predsjednik Čović ovom prilikom razgovarao je s predsjednikom Organizacije HDZ BiH za Brčko distrikt i gradonačelnikom Brčkog dr. Antom Domićem, prvenstveno oko priprema za nadolazeće lokalne izbore u BiH kao i o daljenjem stranačkom djelovanju na ovom prostoru. Predsjednik Čović je dao maksimalnu potporu dr, Domiću u svim projektima koje vodi te je naglasio zadovoljstvo prezentiranim radom HDZ-a u Brčkom.

Komentiraj