Petnaest godina Brčko ljetnog kampa; 350 učenika i nastavnika iz 35 općina u BiH sudjeluju u programu Ljetne škole demokracije u distriktu Brčko

0
382

11.7.2016. Danas je u Gradskoj vijećnici u Uredu gradonačelnika dr. Ante Domića održana tiskovna konferencija kojom je najavljen petnaesti Brčko ljetni kamp – Ljetna škola demokracije. Petodnevni edukativno-zabavni program ljetne škole koju tradicionalno organizira CIVITAS u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, Uredom gradonačelnika i Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH okupit će 350 učenika i nastavnika iz 35 općina u Bosni i Hercegovini.

„Iz godine u godinu program Ljetne škole nudi kvalitetniji, sadržajniji program, koji osposobljava sudionike za angažman u rješavanju različitih društvenih problema. Raduje me da mladi ljudi iz drugih dijelova BiH imaju priliku doći u Brčko i učiti o zajedničkom radu i suživotu na primjeru naše zajednice“, istaknuo je gradonačelnik dr. Domić.

Izvršna ravnateljica CIVITAS-a Sandra Sladaković zahvalila je gradonačelniku Domiću na osobnom doprinosu i institucionalnoj potpori organizaciji jubilarnog, petnaestog ljetnog kampa.

CIVITAS-ova programska manadžerica Ivana Kešić predstavila je program Ljetne škole demokracije, prema kojem je dolazak sudionika i svečano otvaranje planirano za utorak, 12. 7. 2016. s početkom u 15.00 sati na sportskom terenu Blatuša. Otvaranju programa prisustvovat će i John Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva SAD-a u BiH. Program kampa i ove godine čine radionice, sportsko-zabavni sadržaji i akcije društveno-korisnog rada. Radionice za učenike osnovnih škola pripremljene su prema modulu „Prevencija vršnjačkog nasilja“, a za učenike srednjih škola „Razvitak radnih vještina, volonterski rad i zapošljavanje“.

Ljetna škola traje pet dana i završava u subotu, 16. srpnja 2016. godine.

Comments are closed.