Održan sastanak s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj u BiH

0
274

19.7.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić razgovarao je danas u prostorijama Gradske vijećnice s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata u Brčko distriktu BiH.

„Današnji sastanak predstavlja jedan u nizu sastanaka u vezi s usuglašavanjem ključnih infrastrukturnih projekata koji se tiču revitaliziranja riječne luke u Brčkom, izgradnje industrijskoga kolosijeka od željezničke postaje do luke, i izmještanja industrijskog kolosijeka iz samoga grada. U ovome trenutku smo u fazi kada usuglašavamo tehničke detalje kao i proceduru koja će voditi do odobravanja tih sredstava. Nadam se da će to biti do kraja godine i da najkasnije u listopadu možemo započeti proceduru pripreme javne nabave za realizaciju ovih projekata“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Domić.

Prema njegovim riječima visina sredstava je do deset milijuna eura, i to jedan dio komercijalnih sredstava i dio dotacijskih sredstava dostatnih za realizaciju projekata.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dodao je da je s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj razgovarao i o napretku izgradnje obilaznice oko grada te da je zadovoljan današnjim sastankom.

„Uvjereni smo da će ovaj projekt, koji se također financira sredstvima koja dolaze iz Europske banke za obnovu i razvoj, napokon dobiti na ubrzanju. Složili smo se glede toga da se Europska banka dodatno angažira u smislu angažmana inženjera koji bi otkrio eventualne nedostatke u organiziranju i vođenju ovoga projekta da bismo iste otklonili i sustigli poslove koji su u zaostatku kako bi ovaj ključni infrastrukturni projekt mogao ugledati svjetlost dana“, istaknuo je gradonačelnik dr. Anto Domić.

Današnjem sastanku prisustvovala je i predstojnica Odjela za javne poslove Svjetlana Čivčić, predstavnici Javnog poduzeća „Luka Brčko“ i Direkcije za financije Brčko distrikta BiH.

Komentiraj