Najava: Program obilježavanja 24. obljetnice osnutka HDZ-a BiH Organizacije za Brčko Distrikt

0
346

03.07.2014. U subotu, 5. srpnja 2014. godine obilježava se 24. obljetnica utemeljenja Odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH u Brčkom, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice u Distriktu dr. Anto Domić pozvao je sve članove te simpatizere HDZ-a kao i sve ljude dobre volje da se priključe obilježavaju 24. obljetnice kada će biti prigoda da se spomene svih važnih stvari i događaja iz prošlosti, a naročito iz prošle godine.

Program događaja:

– 15:00 sati opijelo i polaganje vijenca za poginule branitelje 108. pješačke brigade HVO-a na spomen obilježju u Brčkom

– 15:30 sati Svečana sjednica u Domu kulture u Brčkom

– 17:00 sati Svečani domjenak u Hotelu „Evropa“ u Brčkom.

Dr. Domić je napomenuo da su tijekom 2013. godine  kada se tiče HDZ-a obnašane najvažnije funkcije na prostoru Brčko Distrikta, a to je u prvome redu pozicija gradonačelnika. „U tom vremenskom razdoblju smo pokazali svoj prepoznatljivi stil ponašanja i djelovanja politike te počeli uspostavljati jednu drugačiju radnu, profesionalnu i odgovornu politiku ponašanja državnih službenika, fiskalnu disciplinu i poštovanje svih zakonskih i statutarnih rokova propisanih u svezi donošenja proračuna. On je istaknuo da su također ubrzane procedure i realiziranje kapitalnog proračuna, te poticajne mjere koje će olakšati funkcioniranje gospodarstva u razdoblju teških i izazovnih  promjena ali se ipak uspjelo sačuvati radna mjesta te usporiti negativne gospodarske trendove“, obrazložio je dr. Domić.

On je dodao da je Hrvatska demokratka zajednica kao stožerna stranka hrvatskoga naroda i dalje prepoznatljiva kod biračkoga tijela, ističući  da je želja da se ljudi uključe u HDZ jako velika i da je s tim u svezi stalan priliv novih članova. „Djelovali smo intenzivno tijekom prošle godine kroz naše sastavnice Mladež i Zajednicu žena koje su odradile dosta političkih aktivnosti na promociji našega programa i prezentiranju politike mladim ljudima, ženama kao i svima drugima koji su na bilo koji način vezani za politiku“, naglasio je dr. Domić.

Comments are closed.