Izborno povjerenstvo: Obavještenje za građane Distrikta

0
324

5.6.2014. Sukladno Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine Izborno povjerenstvo Brčko Distrikta BiH obavještava građane Distrikta da na predstojećim Općim izborima koji će se u BiH održati 12. listopada 2014. godine imaju pravo glasovati za članove Predsjedništva BiH i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na glasačkim listićima u entitetu čiji je taj birač državljanin, kao i na glasačkim listićima za entitet čiji je taj birač državljanin.

-Želite li biti birani na sljedećim Općim izborima kao kandidat na izbornoj listi trebate biti upisani u birački popis najkasnije do dana raspisivanja izbora sukladno Izbornom zakonu BiH. Ukoliko želite birati ili biti birani na Općim izborima 2014. godine potrebno je što žurnije pristupiti postupku izbora, promjene ili evidentiranja entitetskog državljanstva-  navodi se u obavještenju Izbornog povjerenstva Brčko Distrikta BiH.

ZAHTJEVI

Zahtjev za izbor entitetskog državljanstva (ukoliko ste rođeni u Brčkom i nemate određeno entitetsko državljanstvo) možete podnijeti u Odjelu za javni registar, Ured za matičnu evidenciju (zgrada Vlade Brčko Distrikta BiH) i u svim matičnim uredima na području Brčko Distrikta BiH.

Zahtjev za promjenu entitetskog državljanstva (ukoliko već imate entitetsko državljanstvo i želite ga mijenjati) možete podnijeti u Odjelu za javni registar, Ured za matičnu evidenciju (zgrada Vlade Brčko Distrikta BiH) i u svim matičnim uredima na području Brčko Distrikta BiH.

Zahtjev za evidentiranje entitetskog državljanstva (ukoliko ste rođeni izvan Brčko Distrikta BiH i imate entitetsko državljanstvo i ne želite ga mijenjati) možete podnijeti u Odjelu za javni registar, Centar za birački popis (iza zgrade Policije Brčko Distrikta BiH).

IZIĐITE NA OPĆE IZBORE U LISTOPADU 2014. GODINE

IZBORNO POVJERENSTVO

BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE

Comments are closed.