Gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić otvorio Međunarodnu smotru folklora “Bijeljansko sijelo 2016“

0
352

14.08.2016. Održana je Međunarodna  smotra folklora pod nazivom “Bijeljansko sijelo 2016” čiji je glavni pokrovitelj bio upravo gradonačelnik Brčko distrikta dr.  Anto Domić, a uz njega i brojni drugi sponzori koji su doprinijeli ovoj uspješnoj organizaciji.

Pozdravljajući prisutne goste dr. Anto Domić je iskazao veliko zadovoljstvo zbog prigode za zajedničko druženje dodajući da će ovakve manifestacije i ubuduće podržavati. Pored domaćina u prigodnom programu HKUD Bijela nastupili su i HKUD Skakava 06 iz Gornje Skakave,  KUD Šator Paša Šatorovići,  SKUD Krepšic, KUD Svjetlost Ratkovići,  KUD Rodna Gruda – Dugo  Selo,  HKUD Župa Zovik te KUD “Matica Slovaka ” Miljevci.

Na zadovoljstvo svih gostiju vidno raspoloženi i nasmijani voditelji ove manifestacije Tea Ružić i legendarni Baruša bili su obučeni u tradicionalnu nošnju Hrvata ovoga  kraja.

Za brojne prisutne goste Uprava HKUD Bijela zajedno sa sponzorima omogućila je besplatnu hranu kao i izvornu glazbu.

Mještani  Bijele kao i drugi prisutni gosti su na smotri, uoči blagdana Velike Gospe imali prigodu vidjeti prijatelje i rodbinu koji ne žive na nasim prostorima. Nadajmo se da ce u budućnosti biti više sličnih događaja kako bi naši običaji ostali sačuvani od zaborava.

Comments are closed.