Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić potpisao ugovor o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Brčkom

0
352

11.3.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom doc. dr. Srđan Lalić potpisali su danas u Gradskoj vijećnici sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji s ciljem unaprjeđenja suradnje kao i razmjene znanja i zajedničkih aktivnosti u različitim poslovnim, znanstvenim, obrazovnim i drugim oblastima koje su u interesu Brčko distrikta BiH.

Nakon potpisivanja gradonačelnik Domić je izjavio da je nakana ovog ugovora dugoročna suradnja i aktivno djelovanje ljudi imajući u vidu da fakulteti koji postoje u jednoj sredini razvijaju tu društvenu zajednicu i bez njih se ne može postići napredak.

„Posebno mi je drago što je Ekonomski fakultet u Brčkom, koji pripada Sveučilištu Istočno Sarajevo, pokrenuo inicijativu da se profesori i cjelokupno drugo nastavno osoblje pa i studenti aktivnije uključe u razvoj Brčko distrikta BiH u različitim segmentima, a to je u prvom redu gospodarski razvitak i unaprjeđenje našeg standarda i uvjeta života. Već smo započeli jedan program, ali je naša namjera dugoročna suradnja i aktivno djelovanje ljudi. Kada realiziramo projekte i novac će sam po sebi doći. Važnija je nakana i želja da znanje koje je kumulirano u Ekonomskom fakultetu bude pušteno da pomogne i drugima, da se naše, i ekonomsko i socijalno i svako drugo stanje, promijeni i unaprijedi“, ocijenio je dr. Domić.

Dekan Lalić je istaknuo da Ekonomski fakultet, s obzirom na 55 godina postojanja i rada, ima snagu staviti se u funkciju gospodarskog razvoja Brčko distrikta BiH i unaprjeđenja kvalitete života građana.

„Želimo zajedno s Vladom Distrikta aplicirati za projekte prema razvijenijim zemljama, prvenstveno Europskoj uniji, i pokušati ta sredstva privući u funkciju gospodarskog razvitka ovog područja. Nadam se da ćemo na ovakav način privući i druge fakultete s prostora Brčko distrikta BiH i da će se ta suradnja dodatno razvijati i jačati“, zaključio je doc. dr. Srđan Lalić.

Comments are closed.