Dr. Anto Domić otvorio Memorijalni nogometni turnir u čast poginulih branitelja u Prijedoru

0
284

Tradicionalni nogometni turnir koji se svake godine održava u čast poginulih branitelja VI. Satnije II. Bojne 108. HVO brigade u organizaciji HNK Dinamo 75 Prijedor svečano je otvorio dr. Anto Domić pred nazočnim mještanima Prijedora i gostima među kojima je bio dopredsjednik RS-a Davor Pranjić iz reda hrvatskog naroda. 

Nakon što su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima prijedorske Satnije dr. Domić je ukazao na značaj obilježavanja ovakvih i sličnih događaja.

„ Ovo je prigoda da se prisjetimo naših poginulih branitelja i teških vremena kroz koja je prošao hrvatski narod ovoga kraja; da se prisjetimo neizvijesnosti hoćemo li uopće ostati i opstati na ovom prostoru i da iz tog izvučemo pouku hrabrosti i određenu nadu da možemo uspjeti i nastaviti graditi ovaj prostor kao autohtoni naš hrvatski na kojem su Hrvati živjeli kroz stoljeća. Uvjeren sam da smo kao narod kroz povijest prolazili i teža iskušenja u odnosu na sadašnja, kao što sam uvjeren da su Hrvati vezani za svoju rodnu grudu i da vole svoj kraj, ne napuštaju ga lako, zbog čega sam još više uvjeren da je zagarantirana budućnost hrvatskog naroda u Distriktu i u BiH“, poručio je dr. Domić.

Dr. Domić je ovom prigodom naglasio da su Hrvati stoljetni narod na ovim prostorima koji je otvoren za komunikaciju kako u svojoj zemlji sa ostala dva naroda, tako i s Republikom Hrvatskom i šire.

Comments are closed.