Članice Zajednice žena HDZ BiH KKK hodočastile u Bobovac

0
408
  1. 10. 2016. Članice Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača Organizacije za Brčko distrikt predvođene predsjednicom Mirom Ivaković sudjelovale su jučer, 22. listopada u 15. molitvenom pohodu u Bobovac gdje su se pridružile ostalim članicama Zajednice žena HDZ BiH na čelu s predsjednicom Marinom Pendeš.

U pohodu na kraljevski grad Bobovac prisustvovali su i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, brojni pripadnici OS BiH, na čelu s načelnikom ZŠ OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem, kao i mnoštvo drugih predstavnika državnih, entitetskih, županijskih i općinskih vlasti i institucija.

Svetu misu predvodio je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju vojnih biskupa BiH i RH, Tome Vukšića i Jure Bogdana, u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. oktobra 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Kardinal Puljić je ovom prigodom kazao: „Za domovinu i jednakopravnost, za dobrotu i da se svaka zloća otkloni, došli smo moliti za našu rodnu grudu koja je toliko natopljena krvlju, da na ovoj grudi ostanemo i opstanemo u suradnji sa svima koji ovdje žive.” Kardinal Puljić je odredio i da se 25. listopad, smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu.

Comments are closed.