Skakava Gornja: Upriličena duhovna obnova s kandidatima HDZ Bosne i Hercegovine i Hrvatski narodni sabor BiH za Opće izbore u BiH 2022. godine

0
146
Na arheološkom lokalitetu Zidine, gdje je bio i drevni franjevački samostan, svečanim misnim slavljem gvardijan Franjevačkog samostana Dubrave fra Niko Josić započeo duhovnu obnovu kao pripravu kandidata za Opće izbore u BiH 2022. godine. U propovijedi se gvardijan, između ostalog, osvrnuo na snagu kršćanske vjere, dužnosti svakog vjernika prema Bogu, ali i prema društvu u kojem politika zauzima važno mjesto.
Predsjednik dr. Anto Domić ovom prigodom je ukazao na značaj odgovornosti svakog vjernika i njegove uloge u društvu. Podsjetio je na prethodne Opće izbore u našoj zemlji kada su Brčanke i Brčaci pružili svoju potporu, koja je rezultirala i činjenicom da je Brčko distrikt imao dva predstavnika u Sarajevu i to zastupnicu u Federalnom parlamentu BiH te ministricu u Vijeću ministara BiH. Dr. Domić je podsjetio na predstavnike Hrvata s izborne liste HDZ-a: Borjana Krišto (Predsjedništvo BiH), Tea Ružić i Ankica Gudeljević (Parlamentarna skupština BiH), Delfa Dejanović i Ivo Filipović (Parlament FBiH).
Kandidatkinja HDZ-a za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Ankica Gudeljević u svom je obraćanju istaknula: „Mi smo ovdje nazočili duhovnoj obnovi kojom počinjemo našu kampanju. Svima je poznato da se za kampanje pripremaju: programi, fotografije, plakati, slogani, međutim, smatram da je vrlo bitno i duhovno se pripremiti za ova teška vremena koja nas očekuju.
Obraćajući se skupu kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Tea Ružić ukazala je na istinske vrijednosti svakog čovjeka. „Važno je odaslati važnu poruku, koju je danas rekao gvardijan fra Niko Josić, a to je da kroz političko djelovanje svi doprinosimo boljim promjenama, kojima možemo doprinijeti cijeloj zajednici. Tome dodajmo i istinu, ali ne onu koja potiče od nas, nego onu koja potiče od Boga. Neka nas sve kandidate ta misao vodi kroz cijelu kampanju“, istaknula je Ružić, te dodala da je participacija mladih u političkom djelovanju te izboru od izuzetne važnosti.
Snažnu poruku nazočnima je poslala i kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Delfa Dejanović kazavši: „Uistinu mi je drago da smo se okupili na Zidinama i da smo primili duhovnu snagu za sve ono što nas očekuje kako u kampanji, tako i za sve ono što nas očekuje kada kampanja bude završena. Očekujem da će neki od kandidata, koji se nalaze ovdje, ući kako u zakonodavnu tako i u izvršnu vlasti na federalnoj i državnoj razini.”
Poruku sa skupa poslao je i kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Ivo Filipović u kojoj je naveo: „Sastali smo se na duhovnoj obnovi i misnom slavlju. Gvardijan je poslao snažne poruke svima nama koji se bavimo politikom, posebno kad je u pitanju rad za opće dobro. Uistinu, onaj tko nema namjeru da se bori za opće dobro nema što raditi u politici. Ja se nadam da ćemo opravdati povjerenje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s prošlih izbora. Stoga trebamo izaći u što većem broju na izbore“.
Na Zidinama će u subotu, 17. rujna, biti upriličena sveta misa prigodom blagdana „Rane sv. Franje“. Tada se očekuje i dolazak delegacije predsjednika dr. Dragana Čovića i kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto.

Komentiraj