SIM turneja radosti posjetila Brčko: svojom nazočnošću mališane počastio gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić

0
358

9.6.2016. Danas je u Brčkom na stadionu malih sportova Blatuša održana SIM turneja radosti, odnosno natjecanje u najsimpatičnijoj igri za mališane – graničar, kao uvertira za početak Sportskih igara mladih. Svojom nazočnošću mališane počastio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

„Hvala vam sto ste došli u Brčko i drago mi je vidjeti vas u tako velikom broju. Želim vam da pobijedite te da se kvalificirate dalje jer je druženje super. Također vas sve pozivam da sudjelujete i 31. srpnja na Igrama jer, kao što je moto bio prošle godine – Igre su zakon!“, naglasio je dr. Anto Domić u svom obraćanju.

Naime, sportska priča u Bosni i Hercegovini, šeste BH Telecom Sportske igre mladih i ovoga će ljeta uljepšati ljetni odmor brojnim mališanima diljem Bosne i Hercegovine.

„U proteklih pet godina družili smo se sa 137.256 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ove nam je godine u planu povećati taj broj jer će Sportske igre mladih obići 30 gradova. Već sutra smo u Tomislavgradu, po prvi put, i upravo smo iz tog razloga izabrali da u ovom gradu bude otvorenje Igara. Dana, 31. srpnja ponovno smo u Brčkom, kada će se mališani imati priliku natjecati u različitim sportovima. Najbolji na natjecanju u Brčkom putovat će koncem kolovoza na finalno natjecanje u Sarajevo, a, ako pobjede i u Sarajevu, imat će priliku otputovati na Međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu, što je sigurno veliki motiv mališanima“, kazala je Ena Jažić, menadžerica za odnose s javnošću Sportskih igara mladih.

Najmlađi bh. sportaši, djevojčice i dječaci, imat će priliku natjecati se u 10 sportova kao što su: nogomet, rukomet, košarka, tenis, stolni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra graničar u dvije starosne kategorije: 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

Pokrovitelj Sportskih Igara mladih u Brčkom je Vlada Brčko distrikta BiH, a njihova je karakteristika da su potpuno besplatne te da se „igrati“ može svako. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog odbora BiH. Potporu Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života.

Prijave su otvorene do početka održavanja Igara u Brčkom i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče mogu se prijaviti na telefonski broj 033/711 930 ili putem internetske stranice www.igremladih.ba. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice Igara.

U suradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om Igre promoviraju projekt „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Comments are closed.