Ruža Kasapović

0
382

Rođena sam u Domaljevcu u srednje imućnoj, uglednoj obitelji i kao najstariju kćer roditelji su me željeli školovati kako bih bila osovina obitelji ugrožene u totalitarnom komunističkom režimu. Tako su me iz osnovne škole  uputili  na  školovanje u Županju u Republiku Hrvatsku, gdje sam završila gimnaziju na odsjeku matematika-fizika, a studij matematike i fizike završila sam u Sarajevu. S ovom naobrazbom svoj radni vijek provodila sam u obrazovanju i jednim dijelom u komercijalnim poslovima. Nastavila sam se uzdizati u naobrazbi i da bih  udovoljila tendenciji poboljšanja obrazovanja mladih, nastavila sam studij informatike na Elektrotehničkom fakultetu u Banja Luci i s tom naobrazbom odrađivala svoj radni vijek do kraja.

Svoj dom u Bosanskom Šamcu prisilno sam napustila u ratnom razdoblju i obrela se  u zapadnoj Europi u statusu izbjeglice-prognanika. U svoju Bosnu i Hercegovinu vratila sam se, kao i mnogi drugi Hrvati, uspostavom  Brčko distrikta. Zaposlila se na poziciji znanstveno-prosvjetnog djelatnika, predavača i odgojitelja u Vladi Brčko distrikta u Odjelu za obrazovanje.

Po dolasku u Brčko uključila sam se u aktivan rad stranke HDZ-a Organizacije za Brčko distrikt. Stalna sam članica Odbora Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ od konstituiranja. Požrtvovno  sam  pratila život, povratak, uskraćena prava, oduzimanje identiteta i mnogih drugih diskriminacijskih radnji nad Hrvatima i pravodobno intervenirala. Kao Hrvatica i katolkinja često sam se isticala svojim primjernim ponašanjem na radnom mjestu, u privatnom okruženju, kao i u radu stranke HDZ-a, pokazujući primjer brižnog odnosa prema djeci, mladeži, a i starim ljudima (bez obzira na pripadnost grupi po bilo kom temelju). Ovakve karakterne crte, kao i sva poštena i plemenita djela koje mi nitko ne može osporiti, dovele su me na listu za izbor zastupnika u Skupštinu Brčko distrikta. Zahvaljujem Odboru HDZ-a na ukazanom povjerenju.

Koračajmo s HDZ-om u budućnost!

 

Komentiraj