Obilježena obljetnica stradanja hrvatskih branitelja 108. Pješačke brigade Hrvatskoga vijeća obrane u Boderištu

0
423

Vodstvo HDZ-a BiH  Organizacije za Brčko distrikt predvođeno predsjednikom dr. Antom Domićem sudjelovalo je u nedjelju na spomen obilježju u Boderištu gdje je svetom misom, molitvom opijela i polaganjem vijenaca obilježena  28. obljetnica stradanja branitelja 108. Pješačke brigade Hrvatskog vijeća obrane i civila iz ovog mjesta.

Ivo Anđelović u ime organizatora udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ravne-Brčko podsjeća da je prije 28 godina na 8. ožujak pobijeno osam branitelja, te da za ovaj zločin još nitko nije odgovarao.

„Na današnji dan prije 28. godina se desio težak udar na Boderište, gdje je u početnim položajima bilo naših osam poginulih branitelja, dvojica su bila zarobljena i odvedena u Brčko, kao i nekoliko civila. U popodnevnim satima uspjeli smo se reorganizirati i pružiti otpor, te se vratiti na početni položaj, neprijatelje istjerati iz Boderišta, tako da se mi danas sjećamo naših poginulih branitelja, koji su tada dali živote i svih branitelja 108. HVO brigade. Smatramo da i oni ljudi koji su tada poslani u Boderište da i njihove žrtve treba poštivati“, istaknuo je Anđelović.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta Ivo Filipović ukazao je na značaj ovog datuma s aspekta prisjećanja i odavanja počasti, posebno kroz molitvu, uz poruku mira i suživota.

Filipović se ovom prigodom zahvalio svima koji su došli u velikom broju, osvrnuvši se posebno na provijed župnika u kojoj  je naglašeno kako svoje trebamo njegovati, a tuđe uvažavati.

Vijence su na spomen obilježje osim predstavnika udruga položili i predstavnici Hrvata u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Brčko distrikta, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Armije Republike BiH Brčko distrikta, te izaslanstva iz nekoliko županija u BiH i Hrvatskoj kao i veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

Preuzeto sa: Radio Brčko

Komentiraj