Izaslanstvo HNS-a i Udruge Hrvata BiH Prsten održali radni sastanak

0
343

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) predvođeno predsjednikom HNS-a dr. Draganom Čovićem i izaslanstvo Udruge Hrvata BiH Prsten predvođeno predsjednikom Pavom Zubak, održali su danas sastanak u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje Hrvatskog narodnog sabora i Udruge Prsten.„Ovo je sedmi put da se sastajemo i zajedno razgovaramo o svim onim temama koje obilježavaju ambijent u BiH, uopće politički ambijent i prilike koje danas imamo. Želja je bila da u prvim točkama danas imamo razgovore, mi ispred HNS-a informiramo kolege iz Prstena o tome kako stojimo oko implementacije izbornih rezultata jer sad je već skoro godinu dana od kako su održani izbori, kakva je pozicija hrvatskog naroda, gdje smo stali s Izbornim zakonodavstvom, što zajedno mogu Prsten i HNS uraditi kako bi se na neki način stvorio ambijent za život ovdje“, kazao je dr. Čović u izjavi za medije.

“Ono što nas iznenađuje, bez obzira na strpljivost predstavnika HNS-a, da gotovo godinu dana od izbora još nismo formirali vlast. Tu nam treba vaša podrška. Kao Udruga Hrvata BiH Prsten iz Hrvatske dolazimo podržati djelovanje HNS-a. Hrvati BiH nisu sami”, naglasio je Pavo Zubak, predsjednik Udruge Hrvata BiH “Prsten”.

„Mislim da je uloga naša a i Vas medija puno veća  nego što smo svi skupa svjesni i tu nam stvarno treba vaša podrška jer bez vaše podrške će se to produžiti puno više nego što treba. Naravno pričamo o tome što smo do sada napravili ali i u drugom dijelu, kako reče gosp. Čović, ćemo govoriti o tome što ćemo u budućnosti napraviti. Mi kao udruga Hrvata BiH iz Hrvatske dolazimo ovdje podržati hrvatski narod u BiH, djelovanje HNS-a i iza nas stoji oko milion i pol ljudi koji imaju porijeklo iz BiH u RH, prema tome želimo samo pojasniti Hrvatima BiH da nisu sami“, poručio je Pavo Zubak, predsjednik Udruge Hrvata BiH “Prsten”.

Comments are closed.