Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine u prvom posjetu gradonačelniku Distrikta

0
244

19.5.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u prvi službeni posjet guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) dr. Senada Softića.

“To je bila prigoda za međusobno upoznavanje o namjerama razvoja ispostave Centralne banke ovdje na prostoru Brčko distrikta BiH kao i načinu organiziranja posla, kretanju financijskih tokova, te mogućnostima za unaprjeđenje suradnje i pozicije Centralne banke kao jedne ključne financijske institucije”, naglasio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić.

On je istaknuo da je ovaj sastanak također bio prigoda da se napravi izvjesna procjena stanja kretanja financijskoga tržišta i mogućnosti unaprjeđenja ili korištenja financijskog tržišta za razvoj gospodarstva, zapošljavanja i preveniranje svih negativnih pojavnosti koje prate ovaj sektor.

“Do sada je Centralna banka Bosne i Hercegovine pokazivala svoj veliki interes za prostor Brčko distrikta BiH jer je na samome početku ovdje i utemeljena ispostava, ali isto tako suradnja između financijskih institucija Brčko distrikta i ispostave Središnje banke i do sada je bila izvrsna”, ocijenio je dr. Domić.

Današnjom posjetom guvernera je potvrđena opredijeljenost da ta suradnja bude još i bolja u narednom vremenskom razdoblju. Na sastanku je nazočio i ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić.

Komentiraj