[ FOTO ] Tradicionalni Uskršnji domjenak HDZ-a u Brčkom

0
417

Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila je jučer na Mladi Uskrs u Napretkovom domu tradicionalni domjenak povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa. 

“Kao što običaj i tradicija nalažu HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt svake godine na Mladi Uskrs upriliči domjenak za svoje članove, simpatizere i sve ljude dobre volje. Ovo je prigoda da se u jednoj opuštenoj atmosferi još više zbližimo i pokažemo svoje zajedništvo. Cilj našeg domjenka jeste da uveličamo ovaj blagdan, ali i da se zbližimo jer je Uskrs blagdan ljubavi i obitelji, blagdan širenja dobroga odnosa i suradnje čovjeka i čovjeka, blagdan poštivanja drugog i drugačijeg, ali i blagdan žrtve, jer je Isus Krist dao svoj život za naše spasenje. Današnji veliki odziv ljudi govori i o vjeri hrvatskoga čovjeka prema Hrvatskoj demokratskoj zajednici i vjeri da ćemo mi Hrvati ovog kraja u suživotu sa Srbima i Bošnjacima  za vijekove osigurati poziciju hrvatskome narodu”, kazao je dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt BiH, dopredsjednik HDZ-a BIH i dogradonačelnik Brčkog te uputio riječi dobrodošlice.

Uz brojne goste koji su došli, bila je to prigoda prisjećanja na tradicionalne običaje kod Hrvata u ovome kraju, kao i degustiranje tradicionalne hrane koja se priprema u vrijeme i tijekom Uskrsa, te prikazivanje pisanica.

Ovogodišnji program bio je obogaćen nastupima i specifičnim igrama hrvatskih kulturno-umjetničkih društava iz Bijele, Zovika i Skakave, a pored svih aktivnosti koje su i ranije priređivane, ove godine Mladež HDZ-a je osmislila i jedan vid kreativne radionice gdje su oni najmlađi imali prigodu  ukrašavati pisanice na drugačiji i poseban način.

Comments are closed.