Dr. Dragan Čović posjetio Brčko distrikt

0
365

19.3.2014. Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović boravio je danas u posjetu Brčko distriktu, gdje se sastao sa predsjednikom HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt i gradonačelnikom Brčkog dr. Antom Domićem. Nakon dočeka predsjednika održan je radni sastanak sa članovima Odbora HDZ BiH Organizacije za Brčko distrikt, članovima Odbora Mladeži HDZ-a te članicama Odbora Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača” i predsjednicima temeljnih ogranaka.

Dr. Domić je istaknuo da je posjet organiziran prigodom obilaska svih dijelova BiH u izbornoj godini. “S obzirom da je Hrvatska demokratska zajednica jedna velika obitelj, a predsjednik Čović kao glava kuće obilazi sve krajeve BiH došao je i ovdje u Brčko da bi razgovarali o tome kako mi funkcioniramo i što nam on i vrh stranke može pomoći u osnaživanju pozicije HDZ-a BiH ali i pozicije hrvata na području distrikta u sklopu našeg multietničkog miljea”, kazao je dr. Domić u izjavi novinarima.
Naglasio je da je razgovarano i oko priprema za opće izbore, izazova koji predstoje, kao i neriješenog pitanja entitetskog državljanstva u smislu dostizanja uvjeta da svaki stanovnik Brčko distrikta ostvari to pravo ili mogućnost entitetskog državljanstva i da bude u biračkom popisu. Dr. Domić još je istaknuo da su sagledavane mogućnosti kako u tom smislu može pomoći pozicija predsjednika Čovića kao predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH ističući da je zadovoljan odnosom rukovodstva stranke prema organizaciji HDZ-a u Brčkom. “Imamo apsolutnu potporu ali ako hoćemo naprijed onda svatko mora zasukati rukave i raditi makimalno dobro da bi svima bilo bolje”.
Dr. Čović je obrazložio da je cilj sastanka da se sa predstavnicima HDZ i gradonačelnikom porazgovara i informira o aktualnoj situaciji i unaprjeđenju rada stranke, a s druge strane u kontekstu početka priprema za izbore kako bi uvidjeli što bi HDZ trebalo da uradi u jačanju svoje pozicije. “Iz ove i niza drugih posjeta proizilazi i naš program i dio strategije kampanje za predstojeće opće izbore“, rekao dr. Čović.
Odgovarajući na pitanja novinara predsjednik Čović je naglasio da je izuzetno zadovoljan radom HDZ u Brčkom, a osobito predsjednika stranke u Brčkom i aktualnog gradonačelnika dr. Ante Domića.
„Ako je neko u BiH položio ispit onda je to dr. Domić ali to treba da ocijene svi u BiH i distriktu Brčko. Nezadovoljnih sigurno ima, i onih koji se izjašnjavaju i koji šute, ali, ako mene pitate – ja sam prezadovoljan sa onim što on radi ovdje u Brčkom“, zaključio je dr. Čović.

Comments are closed.