Dr. Domić zahvalio veleposlaniku Japana za donacije

0
381

10.12.2015. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u svom Kabinetu u nastupnu posjetu veleposlanika Japana u BiH Njegovu Ekselenciju Kazuyu Ogawu.

Tijekom susreta gradonačelnik Domić poželio je novoimenovanom veleposlaniku dobrodošlicu u Brčko distrikt BiH i uspješan započeti mandat.

Njegova Ekselencija, gospodin Ogawa, ovom je prilikom iskazao zadovoljstvo zbog posjeta Brčkom dodajući kako se nada da će se uspješni primjer funkcioniranja u smislu sve tri nacije integrirane u jednu vlast proširiti i na ostali dio BiH.

Tijekom razgovora obostrano je izraženo zadovoljstvo zbog dobrih odnosa BiH, Brčko distrikta i Japana i istaknuta opredijeljenost za njihovo daljnje unapređenje u različitim oblastima.

„Najprije da pomenem zdravstveni sektor gdje smo nedavno donirali endoskop, a već u narednoj godini bit će donirano još medicinske opreme. Tu su i projekti razminiranja koji su jako važni, a naročito zbog poplava kada su mnoge mine promijenile svoje mjesto. Imamo i projekte spašavanja od poplava u kojima smo donirali vozila i čamce za spašavanje”, izjavio je veleposlanik Japana u BiH Nj. E. Kuzaya Ogawa.

Dr. Domić je zahvalio veleposlaniku i narodu Japana na pomoći koju pružaju Brčko distriktu napominjući da suradnja datira već dulje vremensko razdoblje.

 „Veleposlanik je došao sa dosta darova, a i u prošlosti ih je bilo jako puno. Sjećam se donacije tri sanitetska vozila i medicinske opreme od naroda Japana prije nekoliko godina. To pokazuje jednu kontinuiranu brigu njihovih stanovnika za ljude u BiH, pa i kod nas ovdje u Distriktu. Kao gradonačelnik Distrikta želim se zahvaliti preko veleposlanika svim ljudima u Japanu koji svoj novac izdvajaju da bi nama pripomogli. Naročito se želim zahvaliti nakanama da i ubuduće Japan pomaže Brčko distriktu kroz konkretne projekte, a mi ćemo na izvjestan način znati cijeniti i poštovati tu darežljivost i humanizam koje japanski narod iskazuje“, naglasio je gradonačelnik Domić.

Nakon susreta u Gradskoj vijećnici veleposlanik Ogawa susreo se i s dopredsjednikom brčanske Skupštine Ademom Ribićem te posjetio i brčansku Bolnicu.

Comments are closed.