Dr. Domić primio gradonačelnika Schladminga

0
349

Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Organizacije u distriktu dr. Anto Domić upriličio je 20. svibnja u Gradskoj vijećnici prijem za goste iz Schladminga gradonačelnika Jürgena Wintera i njegovog prvog suradnika Tonija Streichera, koji su istoga dana prema najavi boravili i u Župi Zovik.

Dogradonačelnik distrikta napomenuo je da su oni ovdje zahvaljujući prijateljstvu i poznanstvu sa ljudima koji žive i rade u općini Schladming, a koji su podrijetlom iz Brčkog.

Prema njegovim riječima ova općina također ima interese za suradnju sa Distriktom u smislu ostvarivanja kulturoloških, gospodarskih i drugih zajedničkih ciljeva, što će u narednom razdoblju razvijati.

Današnjem sastanku u Gradskoj vijećnici nazočio je i zastupnik u Skupštini Brčko Distrikta  BiH Ilija Marić te žovički župnik fra Marko Stjepanović.

Nakon službenog posjeta uredu Gradonačelnika gosti iz Schladminga posjetili su i planinarski dom PD “Granaš” gdje su uvidom u teren sagledali mogućnosti za izgradnju dijela adrenalin parka u neposrednoj blizini planinarskog doma. Nastavak suradnje dogovoren je za sredinu ljeta kada je planiran i početak realizacije projekta adrenalin parka. Prilikom posjete planinarskom domu, Toni Streicher inače i prvi predsjednik Alpenverein Schladming uručio je prigodne poklone planinarskom društvu, a dogovoren je i odlazak planinara u Schladming tijekom mjeseca srpnja.

Comments are closed.