[ Dr. Anto Domić kum zvona na kapeli sv. Juraja u Štrepcima ]

0
347

Na ovom značajnom događaju za selo nazočili su brojni žitelji Štrepaca i okolnih mjesta uz obred blagoslova i svetu misu koju je predvodio zovički župnik fra Marko Stjepanović,  dok je kum zvona dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko  distrikta, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Organizacije u Distriktu bio pozvan da uključi prvo svečano zvonjenje posvećenog zvona.

Dana 10. kolovoza 2017. godine slavljena je Sveta misa i posveta zvona kod kapele Svetog Juraja u Štrepcima. Obred blagoslova i svetu misu predvodio je zovički župnik fra Marko Stjepanović uz koncelebraciju  svećenika  don Nike Tunjića i don Ive Zečevića.

Tijekom misnoga slavlja župnik je posebice zahvalio dr. Anti  Domiću, dogradonačelniku Brčko distrikta BiH koji je svojim zalaganjem u Vladi Brčko distrikta BiH osigurao sredstava za nabavu zvona kao i izdašnim prilozima vjernika i župljana  koji su znatno pomogli pozvavši dr. Domića  da uključi prvo svečano zvonjenje posvećenog zvona.

Zvonjenje zvona Svetog Juraja pozivat će vjernike na molitvu i svetu misu, te biti  s njima u radosnim i u žalosnim trenucima života.

Nakon Svete mise za okupljene vjernike priređen je i skroman domjenak uz osvježenje kojega je priredila MZ Štrepci.

Comments are closed.