[ Dogradonačelnik Brčko distrikta, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Organizacije u Distriktu dr. Anto Domić otvorio Međunarodnu smotru folklora “Bijeljansko sijelo 2017” ]

0
316

Značaj održavanja Smotri poput ove spoznali su ljudi koji su od početka bili uključeni u samu organizaciju. Oni su aktivno sudjelovali u organizaciji Smotre a ono što je za svaku pohvalu jeste da je cijelo događanje organizirano na volonterskoj osnovi. Svesrdno zalaganje i potpora kao i svih prethodnih godina stigla je ponovno od pokrovitelja Međunarodne smotre folklora „Bijeljansko sijelo 2017“ dr. Ante Domića.

Poklonici folklorne tradicije imali su prigodu uživati u narodnim nošnjama, šarenilu pjesme i plesa. Večer prepuna iznenađenja započela je pjesmom braće Geljić no najveće oduševljenje brojnih gostiju izazvala je najava voditeljice o koncertu Kristine Ivanović, koji je nakon nastupa brojnih KUD-ova i upriličen.
Cilj Smotre „Bijeljansko sijelo“ je promicanje aktivnosti na oživljavanju i poboljšanju zapuštene kulturne baštine. Na nama je da ne dozvolimo modernom načinu života i iznimno brzim životnim promjenama da potisnu našu ljubav prema tradiciji.

 

Fotografije preuzete sa: šokački-portal.com

Komentiraj