Članice Predsjedništva Zajednice žena HDZ BiH posjetile mališane dječjeg doma u Sarajevu

0
347

U prigodi obilježavanja blagdana Sv. Nikole, članice Predsjedništva Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” posjetile su u subotu, 7. prosinca 2013. godine Stadlerov dječji dom “Egipat” u Sarajevu i darovale djecu prigodnim poklonima.

Ovaj dom se nalazi u sarajevskom naselju Bjelave, a vode ga sestre Služavke Malog Isusa. Trenutno je u njemu smjesteno 16 djevojčica i dječaka bez roditeljskog staranja. Dom ne prima nikakvu pomoć od strane države nego se financiraiz donacija koje najviše pristižu iz Italije. Na ovaj način djeci su osigurana odjeća i obuća, ali nerijetko postoji problem sa životnim namirnicama koje se svakodnevno trebaju nabavljati te sa izmirivanjem režijskih troškova.

Naime, Dječji dom “Egipat” u Sarajevu osnovao je prvi vrhbosanski nadbiskup dr. Josip Stadler 1898. godine, a zgrada u kojoj se Dom i danas nalazi izgrađena je 1926. godine. Od 1948. pa do 1996. godine Dom nije radio, dok je godine 1996. zgrada vraćena sestrama Služavkama Malog Isusa i u potpunosti  je obnovljena, a od 1999. godine Stadlerov dječji dom ponovo pod svoje okrilje prima i štiti djecu u potrebi.

Pružajući im  neizmjernu ljubav i toplinu, kroz stvaranje pozitivnog ozračja za rast i razvoj djeteta, sestre nastoje ovu djecu izvesti na pravi životni put i, koliko je to u njihovo moći, nadoknaditi im ono nenadoknadivo.

Comments are closed.