Susret gradonačelnika dr. Ante Domića s gvardijanima fra Markom Antićem i fra Nikom Josićem

0
383

13.7.2016. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić primio je danas u prostorijama Gradske vijećnice dosadašnjeg gvardijana Franjevačkog samostana Dubrave fra Marka Antića i novog gvardijana fra Niku Josića, dosadašnjeg župnika Župe Srebrenica – Zvornik, koji na novu službu stupa činom svečane primopredaje u petak, 15. srpnja tekuće godine.

Tijekom današnjeg susreta gvardijan na odlasku fra Marko Antić podnio je izvješće o dosadašnjem radu i napretku iskopina srednjovjekovnog franjevačkog samostana na zidinama u Gornjoj Skakavi te planovima za budućnost u smislu da se taj posao završi u cijelosti kako bi se sačuvala vrijednost arheološkog nalazišta iz 14. stoljeća. Pored ostalog razgovarano je i o izgradnji fratarskog groblja u župi kao i nastavku drugih strateški započetih stvari koje su važne za crkvu.

Dvojici gvardijana fra Niki Josiću i fra Marku Antiću uime gradonačelnika Brčko distrikta BiH i svoje osobno dr. Anto Domić zaželio je sreću te uputio čestitku za novu dužnost i zahvalu na dosadašnjem obavljanju ove svete službe.

Comments are closed.