Razgovarano o rješenjima za otklanjanje problema na mostu koji povezuje Gunju i Brčko distrikt

0
340

Predsjednik dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH boravio je jučer s gradonačelnikom Sinišom Milićem u Vukovaru gdje ih je primio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Razgovarano je o rješenjima za otklanjanje problema na mostu koji povezuje Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Gunju i Brčko distrikt. Župan Galić je izrazio potporu u daljnjim koracima za rješavanje ovog problema te interes da se ovo pitanje riješi zajedničkim djelovanjem sa obje strane Save.

Na sastanku je konstatirano da su posljedice obustave teškog prometa višestruke, posebno u ekonomskom smislu, a štete trpe i gospodarstvenici Brčko distrikta BiH. Razgovaralo se o kratkoročnim i dugoročnim rješenjima, a kao privremeno rješenje, koje bi olakšalo promet teških vozila u nadolazećim godinama, predložena je rekonstrukcija postojećeg mosta u smislu proširenja za drugu traku, a konačnu riječ će dati stručnjaci iz tog područja. Kao dugoročno rješenje, sudionici sastanka u Vukovaru vide izgradnju novog mosta.

Vukovarsko-srijemska županija izrazila je spremnost da o tim zaključcima izvijesti Ministarstvo prometa u Vladi Republike Hrvatske, budući da su za rješavanje tog pitanja nadležni Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH. Brčko Distrikt BiH će, prema zaključcima, identificirati financijska sredstva za izradu dokumenta o procjeni rekonstrukcije mosta na rijeci Savi.

Predstavnici Brčko Distrikta BiH i Vukovarsko-srijemske županije suglasili su se o intenziviranju daljnje suradnje u rješavanju ovog pitanja.
Izvor: www.vlada.bdcentral.net

Comments are closed.