U sklopu 22. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2019. sinoć je u prostorima ljetnikovca Radobolja u Mostaru održana „Večer Posavine u Hercegovini“ Tradicionalni susret, koji se sedmi put organizira u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, uvijek iznova potvrđuje neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

  

Uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života, predvođeni dr. Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora, prigodnim riječima pozdravili su dr. Anto Domić dogradonačelnik Distrikta Brčko, Đuro Topić predsjednik Vlade Županije Posavske, te Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke koji je kao jedan od domaćina izrazio zadovoljstvo što se ovi susreti iz godine u godinu održavaju.

Dr. Anto Domić, dogradonačelnik Distrikta Brčko iskazao je zahvalu što sve može pozdraviti u u svojstvu sudomaćina.

„Hrvatski narod u BiH je pod povijesnim iskušenjem u smislu da nas se optužuje za sve i svašta. Da bismo se oduprli tim i takvim napadima moramo biti jedinstveni i pokazati da smo jedan narod u jednoj nam domovini BiH. BiH kao naša domovina je cijela naša, ma gdje god se nalazili i zbog toga se ugodno osjećamo ovdje u Hercegovini, Srednjoj Bosni i Posavini ali isto tako i na svakom području i gdje nas nema puno. Ovo naše druženje ima za cilj, da branimo svoj narod i svoju domovinu i da i drugi vide da se nismo predali i odustali kroz povijest od naše domovine, pa nećemo ni sada. Koristim prigodu da sada objavim nama ovdje da smo mi u BiH utemeljili i jednu udrugu BiH Hrvata Prsten i pozivam vas sve da kroz udrugu Prsten u suradnju s tom udrugom u RH djelujemo u još jednom čvršćem uvezivanju kako bismo mogli kreirati budućnost našoj djeci“, poručio je dr. Domić.

Više na ➡️➡️ http://hdzbih.org/node/3794